вівторок, 25 лютого 2020 р.


21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Це свято крокує нині державою по - особливому. Тому кожен громадянин України сьогодні, як ніколи, відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб,який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Життя мови залежить від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі.
    До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся шкільна родина. У закладі освіти відбувся загальношкільний виховний захід «Квітни, мово, зірницями слова». Розпочалося свято «Молитвою до мови»
 К. Мотрич, яку з великим натхненням і вірою в серці прочитали учні 7 класу Іващенко А, Федько І,  Войпанюк А, Цвях А. Ведучі  Тисяча Карина та Манюта Сніжана розповіли учням історію виникнення свята й коли його почали відзначати в Україні. Вони також наголосили на тому, що це один із тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частинкою свого великого народу, посіяти у своєму серці хоча б одну зернину любові до рідної мови. Діти декламували вірші, співали пісні про мову, танцювали запальні танки. Активними учасниками заходу стали учні 1, 2, 7, 8 кл.
    Класними керівниками було проведено години спілкування: «О слово рідне, хто без тебе я…», «Любіть Україну і мову її солов’їну»; виховні години : «Як парость виноградної лози, плекайте мову», «Мова моя єдина», « О слово рідне! України слово».
    Тож бажаємо всім українцям , що свято бережуть українське слово , щастя, натхнення, добра, миру, світлого майбутнього, живіть повноцінним життям, досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни. Любіть, шануйте і бережіть рідну мову – вона наш генетичний код.

Немає коментарів:

Дописати коментар